Soalan Lazim Ditanya (FAQ)

Orygold adalah minuman kesihatan premium yang mana ramuan utamanya adalah beras perang cambah (Germinated Brown Rice). Teknik penghasilan beras perang cambah ini telah melalui kajian saintifik selama lebih 10 tahun yang diketuai oleh Profesor Dr Maznah binti Ismail dari Universiti Putra Malaysia.

Beras Perang Cambah yang terkandung di Orygold kaya dengan antioksida poten seperti GABA, Oryzanol dan Acetyl Sterile Glucoside.

Antara khasiat antioksida ini adalah :-
Oryzanol : Membantu menurunkan kadar kolesterol
ASG : Memberi kesan Antidiabetik
GABA : Memberi kesan ketenangan

InshaAllah Boleh. Biasanya kurang dari 7 hari. Secara purata antara 2-5 minggu. Paling bagus kesannya apabila minum Orygold selama 30 hari.

Minuman Orygold dibuat dari beras perang cambah (germinated brown rice). Ada banyak enzim hebat seperti GABA, Oryzanol, ASG.

Tiada. Boleh makan seperti biasa selepas minum Orygold.

Sesuai untuk semua lapisan peringkat umur, lelaki & perempuan. Untuk kanak-kanak disyorkan umur 1 tahun keatas.

Boleh. Orygold dapat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh ibu yang menyusu disamping dapat memperbanyakkan & memekatkan susu badan.

Boleh. Namun perlu berhati hati dengan kandungan gula. Sekiranya mempunyai penyakit kronik seperti penyakit kencing manis, darah tinggi, disarankan untuk mengambil perisa Orygold tanpga gula tambahan.

Jangan bimbang. Minuman Orygold ada dalam perisa tanpa gula tambahan.

Perisa Vanila : 8.4gm per sachet (30gm)
Perisa Vanila tanpa gula tambahan : 4gm per sahcet (30gm)
Perisa Koko : 8.2gm per sachet (30gm)

Boleh. Biasanya apabila anda minum Orygold, ia akan menyebabkan kenyang atau pertambahan kekerapan buang air besar. Maka anda akan kurang makan atau portion makanan berkurangan. Secara purata akan bantu kurangkan berat badan antara 1kg-5kg sebulan.

Digalakkan minum 2x setiap hari (pagi & petang / malam). Jika tidak berkesempatan, minum 1x sehari sewaktu sarapan sudah memadai.

Sebaiknya minum sebelum makan.

Guna cawan saiz biasa (230ml – 330ml). Boleh bancuh dengan air suam, air panas atau air sejuk. Kacau hingga sebati.

Setiap kotak mengandungi 12 sachet. 1 sachet (30 gram), sesuai untuk 1 cawan 230ml – 330ml).

Ya, produk minuman Orygold mendapat sijil Halal Jakim dan kelulusan KKM BKMM). Produk makanan dan minuman tidak perlu berdaftar dengan KKM (BPFK) yang memerlukan nombor MAL dan NOT. Minuman Orygold didaftarkan di Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM).